Pašteta od tunjevine

by Ana-Marija

Ovo je pravo rješenje ako vam dolazi ekipa  da zajedno gledate film/Uvod u anatomiju/Prison Break ili što već. Količina koja se dobije od dolje navedenih sastojaka je dovoljna da odgledate i Prohujalo s vihorom, a najbolje je ovaj namaz poslužiti s tostom ili nekim krekerima koji us vam po volji. Zasad imam neki recept za krekere sa sezamom, ali još ga nisam isprobala pa neću ovdje širiti dezinformacije dok se ne uvjerim je li ok.

Na internetu  (i općenito) postoji više verzija ovog recepta. Ono zbog čega je jako zahvalan je činjenica da u njega u biti možete strpati sve što volite i preskočiti sve ono što ne volite (osim tune, majoneze i jaja). Kao što ćete vidjeti, moja verzija je puna svega i svačega, a iznimno se lako priprema (pogotovo ako imate neki blender pri ruci). Ovisno o vašem ukusu, namaz može sadržavati sitnije ili krupnije nasjeckane sastojke. Ja osobno volim malo krupnije, ali kako ovaj namaz nisam pripremala isključivo za sebe, ostala sam pri nešto tradicionalnijem poimanju paštete pa je ova porcija na slici sasvim sitno narezana.

Priprema je vrlo jednostavna, sve je sastojke dovoljno ili sitno narezati pa izmiksati običnim mikserom, ili samo ubaciti u blender i pustiti njemu da obavi sav posao. U slučaju da sjeckate ručno i da želite sitne komadiće, najjednostavnije je tvrdokuhana jaja izribati na sitnom ribežu (kao što se riba limunova korica).

Za cca 240 g tune

2-3 tvrdokuhana jaja malo kiselog vrhnja
5-6 malih krastavaca malo senfa
malo (15-ak) kapara malo masla
mala glavica luka sok/korica limuna
selen sol
petrusin papar
1 vrećica majoneze po želji kim

I još nešto: moja preporuka bi bila Tomy majoneza i tunjevina iz konzerve Eva. Obično kupujem filete u biljnom ulju.

p.s.Nemojte baš sve pojesti sami dok sjeckate 

You may also like

3 komentara

Ana-Marija 24/08/2010 - 23:47

Komentari sa stare adrese:

9.11.2007 18:35:49 | damijenestoslatko
hvala 🙂 nisam nikad naletila na tu vrstu, ali ako negdje vidim, isprobat ću :)))

29.10.2007 17:28:55 | surefire
I ja… :))
A proizvođač ove domaće tunjevine je Sardina Postira.

27.10.2007 18:14:42 | damijenestoslatko
obožavam ukiseljene kapulice :)))

27.10.2007 18:05:41 | surefire
Uz krekere i slična peciva, nije loše uz tu paštetu poslužiti i ukiseljene kapulice, dobro pašu, a još jedna dobra tunjevina je u pravokutnoj pinky kutijici, domaće (fileti su najbolji, naravno, iako nude i komade), ali se sad nikako ne mogu sjetiti tko to proizvodi.

15.10.2007 21:17:33 | damijenestoslatko
a cuj…za vrhunsku ribu samo vrhunska riba 😉

15.10.2007 11:08:18 | vrhunske_ribe
lajk d tunafiš…će se proba…pozz

Reply
Namaz od patlidžana i badema - Da mi je nešto slatko 12/02/2015 - 13:19

[…] naravno). Ja sam popriličan ljubitelj domaćih namaza – gotove ne kupujem skoro nikad. Nakon paštete od tune i hummusa o kojima je već bilo riječi, danas se okrećemo patlidžanima tj. balančanama kako se […]

Reply
Kruh s aromatičnim maslacem - Da mi je nešto slatko 12/02/2015 - 13:20

[…] malo popodnevno druženje i njena mama je u pećnicu gurnula Meggleov kruh i s tim nam dala domće paštete od tunjevine… Kako smo to samo slatko (i brzo!) pojele… svaki put se sjetim Mie kad jedem ili pravim […]

Reply

Leave a Comment