Salata od jagoda

by Ana-Marija

Nikad ne podcjenjujte moć podsvijesti – pogotovo kad su jagode u pitanju. Večer prije ove salatice s našim chefom Jadranom u raspravili o par ideja i rasprava je bila završena. Ili se barem na površini činilo da je završena.

Naime, čim sam se sutradan ujutro probudila, prvo što mi je palo na pamet bile su… Jagode. I može me sad razapeti tko hoće, reći da je još rano i da to što sam kupila nije ni vidjelo pravih jagoda, ali želja je bila jača od svih tih razloga koje inače itekako uvažavam. Vrlo sam sumnjičavo kupila mjericu u supermarketu (prvo sam ih pomirisala kroz one rupice pa me poznati miris ipak malo ohrabrio) i kad sam došla doma odmah su stradale.

Nisam imala tučenog vrhnja, a nije mi se ni jelo baš nešto previše desertno, više onako proljetno osvježavajuće pa sam samo složila brzu voćnu salaticu. Sad kad sam istjerala tu prvu želju za jagodama, jedva čekam da im počne prava sezona, mislim da će ova kombinacija biti često na repertoaru (ako volite kombinacije voća i jogurta, ovo bi s nekim kremastim jogurtom moglo fino funkcionirati i za doručak).

Jagode

Za dvije osobe:

  • 500 g jagoda
  • 1 žličica kokosova ulja
  • 40 g badema
  • 1 burbon vanilin šećer
  • 1,5 žličica smeđeg šećer

Jagode očistite, operite i narežite na polovice i/ili četvrtine

Na laganoj vatri rastopite kokosovo ulje i pustite ga da se ohladi.

Grubo nasjeckajte bademe pa ih malo tostirajte u tavi (bez ikakve masnoće).

U zdjeli pomiješajte jagode, kokosovo ulje, vanilin šećer i smeđi šećer pa izmiješajte da se sastojci prožmu.

Podijelite jagode u dva tanjura ili zdjelice i pospite tostiranim bademima.

You may also like

1 comment

ana 05/09/2016 - 7:25

Super i jednostavno! Puno ti hvala za ovo.

Reply

Leave a Comment