Adventski vijenac – The School by Pantarul

by Ana-Marija

Ovo je dosadno za pop$%#&t poludit. E, kako bi ja sad radila nešto lijepo…. Išla na neku radionicu. Ali nema u gradu toga što se meni radi… Sve je u Zagrebu. Baš smo na repu svega… itd… itd… itd…

Otprilike tako glasio je monolog u mojoj glavi dok sam prije par mjeseci radila neke dosadne administrativne poslove. Dobro sam se nakukala o nepravdi života na jugu pa onda promislila: OK, a što možeš poduzet’ po tom pitanju?

I sinula mi je ideja (ajme, ne opet, rekli bi vam svi koji sa mnom i mojim idejama žive).  The School by Pantarul – mala škola svega lijepog.

Da vam skratim cijelu priču – riječ je o ciklusu od šest radionica –  od studenog do travnja, svaki mjesec po jedna. Počeli smo s adventskim vijencem, nastavljamo s keramikom pa zatim ide kava, vino, fotografija i na kraju kuhanje. Cijeli raspored je ovdje.

Prva radionica održala se u ponedjeljak navečer. Kristina Skvrce koju svi u Dubrovniku zovemo jednostavno Kike i koja je strašan kreativac i moj kvisko za sva cvjetna pitanja (na čemu joj i ovdje veliko hvala) – pokazala nam je kako na onom slamnatom obruču koji se lako kupi na svakom koraku možemo napraviti lijep, bogat adventski vijenac.

Koristili smo zimzelene grane koje se lako nađu u gradu i blizu njega i kad pogledam kako su polaznice doma otišle s genijalnim uratcima, mogu samo reći wow (moj nije baš bio reprezentativan jer nisam dobro pazila na satu, ali ušminkala sam ga poslije doma a.k.a. The School by Pantarul – dopunska nastava. Pokazat ću vam rezultat za koji dan).

Bilo je malo muzike, puno ozbiljnog rada (ne šalim se, neki su se i oznojili), čaja iz divnih Marinski šalica (o tome uskoro), pokoja čaša vina i na kraju i domaćih vanilin roščića (evo vam recept ovdje).

Ako slika govori tisuću riječi, video ih onda govori milijun pa sam jako sretna da smo imali drage ljude iz VSP videa koji su cijelu tu divnu večer koja je potrajala nekoliko sati vješto smjestili u jednu minutu. Hvala, Bašo ツ

 

Na sljedećoj radionici Tea Radić uči nas praviti šalicu.  #jošMalo ツ

You may also like

Leave a Comment