Jednostavan čokoladni kolač s orasima ili što kad nemaš kuhinju – dio II.

by Ana-Marija

Dan je započeo dobrim vijestima pa sam se odlučila odužiti Svemiru i odaslati malo dobre energije nazad. Mislim da je jednostavan recept za kolač sasvim korektna odšteta.

Kao što znate, kuhinje nema i još je neko vrijeme neće biti.

Kutije pomalo – ali vrlo pomalo – ustupaju teren namještaju pa tako sad ipak na njima više ne jedemo, ali još služe kao ormar, stalak za printer, vješalica za kapute i sl.

Ormari debelo kasne u odnosu na ono što nam je obećano i mislim da nas ta firma više neće vidjeti osim ako se sve druge njoj srodne ne zatvore.

No ovo je sad već bila kap negativne energije – vratimo se pozitivi.

Neke poznate sitnice provirile su iz kutija i našle svoje novo mjesto, fikus Fićo ne pati od jet-laga, ali mislim da ću ga zbog kroničnog manjka listova poslati babi na rehabilitaciju, a kroz prozor dopire more svjetlosti.

Susjedi su nešto bučniji nego oni zagrebački, mirisi iz kuhinja redovito se po zgradi šire oko 13h, mala butiga s hranom je točno preko puta, a internet [bez kojeg 90% mojih poslova ne bi bilo izvedivo i čije sam se brzine pribojavala] radi kao švicarski sat. Kucam o drvo.

S obzirom na spomenutu blizinu butige, napadi želje za slatkim prilično se lako mogu riješiti, ali domaće je ipak domaće. Philips Multicooker o kojem sam vam pisala u prošlom postu može biti i pećnica za one koji nemaju pećnicu. Priznajem, taj mi je dio bio najsumnjiviji, ali sumnje se lako rasprše – testiranjem.

Uzela sam jedan od predloženih recepata i pokušala vidjeti hoće li biti sreće s tim. I bilo je. Mrvicu sam ga prepekla pa ću sljedeći put postupiti točno ovako kao što sam vam napisala dolje u receptu, ali sve u svemu – mljac.

Ako i nemate multicooker, ovo je zgodan kolač koji se prilično brzo zamuti i na kraju ubaci u klasičnu pećnicu.

 • 4 jaja srednje veličine
 • 200 g šećera u prahu
 • 1 burbon vanilin šećer
 • 75 g maslaca
 • 100 g tamne čokolade
 • 60 g brašna
 • ½ žličice praška za pecivo
 • 100 g mljevenih oraha
 1. Stavite jaja, šećer i vanilin šećer u posudu i miksajte na najjačoj brzini dok smjesa ne postane kremasta i dok joj se ne udvostruči volumen.
 2. U međuvremenu u drugoj zdjelici rastopite maslac i čokoladu pa ih dodajte u mješavinu s jajima i dalje miksajući.
 3. Potom ugasite mikser i lagano dodajte brašno i prašak za pecivo, a zatim umiješajte i orahe
 4. Premažite maslacem unutarnju posudu, ulijte smjesu i poravnajte je.
 5. Pritisnite tipku MENU, izaberite program BAKE i temperaturu od 180°C. Pritisnite COOKING TIME i namjestite vrijeme na 40 minuta.
 6. Zatvorite poklopac uređaja i pritisnite START.
 7. Po završetku pripreme Multicooker automatski prelazi u način rada KEEP WARM (održavanje topline) pa ga odmah isključite iz struje, čim pečenje završi.
 8. Pustite da se kolač ohladi prije nego ga izvadite iz unutarnje posude. Po želji pospite šećerom u prahu.

You may also like

4 komentara

cupavamala 07/05/2014 - 17:33

Obožavam te čokoladne kolače bez brašna. Morati ću probati i ovaj recept, samo bi kod mene umjesto orasa bili bademi ili lješnjaci.

Reply
anamarija 13/05/2014 - 10:46

Sve kombinacije dolaze u obzir 🙂

Reply
Ivica Mikula 01/06/2014 - 8:22

ma gledaj ti pametne male zna čak i engleski, ali gle čuda ima čak isvemirsku pečnicu, ma tko bi rekao da je mala tako pametna i napredna

Reply
anamarija 01/06/2014 - 12:25

Jesi vidio, a? 😉

Reply

Leave a Comment