Upomoć! Pišem novu kuharicu

Pišem novu kuharicu. There, I said it. 

U životu me vode sve one devize tipa: „Prvo skoči pa reci hop“ i slične mudrosti, ali nekad je zabavnije vikati hop-hop-hop dok skačeš pa ću tako ovaj put – za razliku od prošlog kad sam šutjela kao riba – dijeliti s vama avanture pisanja kuharice.

Zabavno je. Zamorno je. Inspirira. Iscrpljuje. Veselo je. Dosadno je (zapravo rijetko – osim npr. kad satima čekaš da hobotnica koju kuhaš omekša). Ali iznad svega – zaokuplja 24 sata na dan. I… Stalno nešto novo učim, radim, tražim, smišljam i… obožavam to sve.

Pokušat ću vas preduhitriti pa unaprijed odgovoriti na pitanja za koja pretpostavljam da stižu, a onda imam i ja jedno za vas, točnije imam vapaj upomoć.

 1. Na kojem jeziku?

U planu su dvije verzije – jedna na hrvatskom i jedna na engleskom.

 1. Koliko recepata?

Nešto više od 100. U prijevodu – moram barem 200 puta iznerediti i raspremiti kuhinju: 100-ak puta kad budem kuhala i 100-ak puta kad budem fotografirala. Pa neka mi još netko kaže da je to lagan posao.

 1. Koja je tema?

Pantarulova kuharica – jela (većina njih vrlo jednostavna) koja možeš pripremiti unaprijed i onda u njima uživati zajedno s gostima – nema crnčenja dok drugi uživaju.

Recepti su kombinacija jela koja smo imali na sezonskim Pantarulovim jelovnicima i tapas menijima te jela koja obično doma spremam kad mi dolazi ekipa na večeru/ručak.

 1. Hoćeš li sve to sama skuhati?

Kao i prošli put – apsolutno. *ALI* Puno – i to baš puno – surađujem s našim chefom kuhinje Jadranom Tutavcem. Za jela koja izlaze iz Pantarulove kuhinje prvo dobijem upute od njega, a onda to pretačem iz restoranskog u kućno kuhanje i u oblik u kojem će i drugima biti jednostavno i iskoristivo. Od Jadrana sam svašta naučila i ovaj je projekt zahvaljujući njemu za mene nevjerojatno poučno iskustvo. Super je u poslu imati takve ljude oko sebe (ili bar na telefonu, s obzirom na to da zbog moje malecke nisam baš često fizički u restoranu).

 1. Koliko si toga već napravila?

Jako puno, radim na tome već nekoliko mjeseci i to vrlo intenzivno, ali rad se ovaj put odvija u nekoliko etapa i sad se tek sramežljivo bližim kraju prve.

 1. Kad knjiga izlazi?

Plan je do kraja 2018., ali s tim se stvarima nikad baš do kraja ne zna (osim ako nemate nekog bijesnog šefa ili urednika nad glavom – a ja srećom nemam) pa me nemojte uzeti za riječ.

 1. Kako se zove?

E, ne znam! I tu na scenu stupa moj vapaj upomoooooć. (situacija je toliko ozbiljna da je ovo prvi put u 10 godina da koristim crvena slova, a da nije riječ o linku) Zapravo, na engleskom će biti jednostavno Pantarul at Home. Gostu koji sjedne u naš restoran to će biti dovoljno jasno. Ali hrvatski me naslov jako, strašno, grozno i užasno muči.

Da ponovimo – Pantarulova kuharica s jelima koja se lako pripreme unaprijed tako da nema puno petljanja po kuhinji dok su ti gosti za stolom. Kako to sve strpati u jedan zvučan naslov? Pomozite! #DjevaUNevolji

Zasad se s ovom temom odjavljujem, a bila bih vam do neba zahvalna kad biste mi javili bilo što što vam padne na pamet na ovu temu naslova – ovdje u komentarima, preko kontakt forme, na Facebooku ili Instagramu, gdje god vam je najdraže.

25 Comments

 1. Ana

  Pantarul za po doma. 😀
  Ili jednostavno ‘Pantarul’? Pametnom dosta.
  Jako joj se veselim! Nažalost svaki put bi prošlih godina u Dubrovnik došla samo na jedan dan i to ponedjeljkom. 🙁

  • anamarija

   Da, nešto će biti s “doma” ja mislim 🙂 Nema veze, bit će prilike, a nadam se da se onda i vidimo 🙂

 2. dOva

  Moj prijedlog: Jednostavni Pantarul

  Želim vam puno uspjeha! Sve što pročitam od vas je divno.. a slike wow!!

 3. D

  Kod kuće s Pantarulom? 🙂

 4. Marina

  Kako je i Ana rekla, ‘Pantarul za po doma’ mi je jako simpa, zvučno i dobro objašnjava što te očekuje unutra 🙂

 5. Andrijana

  ‘Pantarul za doma’ tako bi prije rekli mi dalmatinci 🙂

 6. Nikolina

  Jednostavno “Pantarul doma”
  Voljela bih da bude u nazivu ovo *doma” jer mi je toplo, vuče na opuštena druženja doma, s jelima ko iz restorana u kojima uživa i domaćica/domaćin večere/ručka/slavlja 💙💜
  Sretno!
  P.s. imam i prvu kuharicu, pa jedva čekam i ovu 😘

  • anamarija

   Draga Nike, baš ti hvala! 🙂 I mene jako vuče to “doma” pa mislim da ćemo ići baš u tom smjeru.
   Nadam se da će ti se i ova svidjeti <3

 7. Marija J

  Imam prijedlog:

  Pantarulica

  Od Pantarul i kuharica, u jednoj rijeci.
  A dobro se slaze
  Kuharica Pantarulica

 8. Marija

  Doma s Pantarula!

 9. Ma

  Pantarulova žlica i vilica

 10. M

  A da bude Jela na Pantarul/na vilicu?
  Zvučnije je da sadrži riječ pantarul nego riječ doma, bar meni.

  • anamarija

   Da, Pantarul bi svakako trebao biti u naslovu, zasad stojimo na “Pantarul doma” 🙂 Hvala na prijedlogu! <3

 11. Ajla

  Pantarul, što da kuham danas? 😊

 12. Iva

  Pantarul u mom domu? ☺

  • anamarija

   Na tom smo tragu zasad – ako nam ne sine nešto drugo, bit će “Pantarul doma” 🙂

 13. Karmen

  Pantarul to go 🙂

Leave a Comment