Muffini od 3 sastojka + osvojite slatku pregaču

 

Baš sam sretna da vam danas mogu u paketu donijeti dvije super pri?ice. Jednu o tome kako jedna djevojka rastura za šiva?im strojem (moja – još(!) – neispunjena želja iako imam babu najvrhunskiju šnajdericu na svijetu, ali nau?it ?u ja to od nje kad-tad), a druga o tome kako od tri sastojka možete napraviti slatke male muffine.

Ve? dugo kao pravi stalker promatram što to Irena ?ižmešija kroji i šije. Cura se naime dosjetila odli?ne ideje – malo pomaknute prega?e. Nisam ina?e uop?e ljubiteljica prega?a, valjda bih prije kuhala u bikiniju (ne u javnosti) nego što bih na sebe navukla neku prega?u kakve obi?no vi?amo (i da, možete mi slobodno sad re?i koliko je to pogrešno i štojaznamšto), ali kad su u pitanju Irenine prega?e – ruše se sve moje prega?aste barijere.

Irena je pokrenula svoj mali brend pod imenom BooPie i sve u šesnaest šije genijalne prega?e – tigraste, to?kaste, s mašnama, you name it. A odnedavna u ponudi ima i prega?e za prave muškarce u kuhinji. Svaki model ima svoje ime – meni su za oko zapele Biba, Kata i Seve (moja omiljena crvena boja, malo tu jedino imam problema s imenom :D), a naposljetku sam se odlu?ila za klasiku koju mislim da ?u naj?eš?e nositi – little black apron Nina.

A znala sam i da je cura za pet kad sam je pitala kakav bi recept najradije da napišem uz ovaj post.

-?okoladni, re?e ona.

-Bogu hvala, pomislih ja.

Naime, ve? sigurno više od godinu dana imam ovaj recept na svojoj nepreglednoj ‘to bake’ listi. Muffini od tri sastojka – može li bolje?

Odlu?ila sam ih malo okititi u boži?no ruho, a kad sam kolegicu pitala da mi posudi svoju prega?u za fotkanje, samo mi je konspirativno namignula i pitala: “A koga to zavodiš ovaj vikend?” Nakon što sam se grohotom nasmijala, shvatila sam da Mateja ustvari ima sasvim pravo – prega?e su prave zavodnice.

 

A Irena je vama odlu?ila pokloniti baš jednu Bibu. (Imate ekskluzivu jer su trenuta?no, kao najpopularniji model nedostupne). Trebate napraviti dvije stvari:

a) ispod ovog posta isklju?ivo preko Facebook forme za komentare do subote 22.12.2012. u 15.00 h ostaviti komentar s odgovorom na pitanje: Koja vam je BooPie prega?a najljepša i zašto?

b) lajkati BooPie fanpage na Facebooku (Irena ima vrlo inspirativne postove, ?esto me njene objave razvesele i nasmiju)

Kad to obavite, stru?ni kreativni žiri sastavljen od Irene i moje malenkosti odabrat ?e najsimpati?niji odgovor i prega?a stiže na adresu. Good luck! 🙂

A u me?uvremenu, osladite se malo. Recept je u originalu iz kuharice Desserts 4 Today: Flavorful Desserts with Just Four Ingredients, ali ja sam napravila neke izmjene pa vam ga prenosim s njima.

Za 12 mini muffina (ili 6 velikih, samo onda malo produžite vrijeme pe?enja)

  • 120 g Nutelle
  • 1 ve?e jaje
  • 5 žlica brašna za dizano tijesto
  1. Zagrijte pe?nicu na 180°C. Namastite kalup za muffine.
  2. Miješajte Nutellu i jaje dok ne dobijete homogenu smjesu.
  3. Potom umiješajte brašno. Po želji malo posolite (ja jesam, zlu ne trebalo)
  4. Ulijte smjesu u kalup za muffine i pecite 11 do 12 minuta (za mini muffine, za ve?e morate produžiti nekoliko minuta, osjetit ?ete po mirisu)
Napomene:
  • Muffine možete posuti sjeckanim lješnjacima ili nekim drugim orašastim plodovima.
  • Za totalno predoziranje Nutellom, kad se ohlade, možete ih premazati tankim slojem Nutelle.

Ne o?ekujte najso?nije muffine na svijetu, ali da su brzi, jesu. Da su ukusni, e jesu i to 🙂 (Ali zato o?ekujte ubrzo još jedan recepti? s Nutellom. Mljac 😉 )

0 Comments

  1. Ariana Holiga

    Seve, jer je crvena i jer izgleda kao haljina, a ne pregača. U njoj bih na doček nove godine. 🙂

  2. Hanna

    Biba bibočka…ljubiteljica sam točkastog, to mi je tako slatko i simpa 🙂 Već se vidim kako trčkaram po kuhinji u njoj pošto volim kuhati i peći kolače. Često i bila na meni…

  3. Mirna

    Meni je najljepša pregača baby Kata jer da ju dobijem u njoj bi se osjećaja još bržom i okretnijom poput leoparda uzorka na njoj a podrazumijeva se da je leopard spretna i okretna životinja.

  4. Pregača BooPie Nada nije kratka ali je preslatka! Slonić, sova lija- meni ta pregača baš prija! Mravojedi, ptičice i krokodili da je imam svi bi sretni bili 🙂

  5. Ana Ljubić

    Betina jer je za slatke domaćice baš kao ja 🙂

  6. Snežana

    Odličan i brz recept za muffine,obožavam ih praviti.Ovaj ću sigurno probati.
    Najlijepša i naj sexi mi je Biba pregača.U njoj mislim da bi svako veče dočekivala muža sa posla 😀

  7. Super, sve su lijepe, a posebno mi se sviđa Biba, retro točkice i volani, u njoj bi bilo pečenje sa stilom! U svakom slučaju čestitam kreatorici na odličnoj ideji i izvedbi! 🙂

  8. slavica

    BETINA, nova pregačica osmišljena i izrađena za Torte-Split ♥
    Lijepa pregaca za savrsenu domacicu,koja uz kuhanje svoje goste docekuje u betina pregaci uz veliki osmjeh!
    Sve pregace su prekrasne,ali ova me posebno dojmila!

  9. Tea Blaževac

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=316720111697918&set=a.316717095031553.64936.316714981698431&type=3&theater- ova mi je medena, old school i baš me briga što je rasprodana, želim:-))))

  10. Mihaela Bogut

    Pregača Seve mi je toliko lijepa…da bi u njoj i Novu godinu mogla dočekati 😀 :)))) Zbilja je posebna…sve su posebne…kao haljinice 🙂 Svaka čast na idejama 🙂

  11. Marica

    Seve jer je i moja omiljena crvena boja i za doček nove sam si kupila novo crveno seksi rublje.

  12. Seve jer je i moja omiljena crvena boja i za doček nove sam si kupila novo crveno seksi rublje.

  13. Betina sa mašnicom je preslatka. Toliko je slatka da bi u njoj provela citav dan, a ne samo kuhajuci… 🙂

  14. A jel mogu i ja sudjelovati, pliz, pliz priti pliz. 😀

    BooPie sam već lajkala i kao Andrea i kao Voće pa je to dupli lajk. 🙂
    A njene traverše su me oduševile na prvi pogled.
    To je to glamuroznost u kuhinji.
    Najviši mi sviđa Nina, šta mogu u duši sam dosadna pa uvijek odabirem crno i klasično.
    Ali pošto život nakon djeteta više nije isti i ostavi sve to svoje posljedice, mislim da bi Biba bila baš ono što bi te posljedice malo ublažilo. 😀 😀
    (Znaš već francuske sobarice, muškarci, yada, yada…)

  15. I još jedno pitanje; jel to the kalup?
    Ako je, ponosna mu majka što je na tako lijepim fotkama. 😀

  16. Mateja Krvarić

    Moj top 3 BooPie pregaca : Biba, Suza, Fani 🙂 Pošto je baš Biba nagrada ja mislim da je to sudbina ( u slucajnosti ne vjerujem ) da ja po prvi put dobijem nešto na nagradnoj igri i da to bude ova preslatka pregaca 🙂
    Ps. ja baš suprotno od tebe obozavam pregace, i uvijek ih nosim do pecem 🙂

  17. Marija Tadić

    Ove godine ni Djed Božićnjak naklonjen mi nije. Pregača točkasta rasprodana li je? Sa zanimanjem pitam, nova li se šije?! Odagnut ću tugu ako spremna nije, jer mi i mini točkasta najbitnije prekrije :DD * (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=316720111697918&set=a.316717095031553.64936.316714981698431&type=3&theater & http://malistudiodizajn.wix.com/zanju#!biba)

  18. Merry Mery

    Ove godine ni Djed Božićnjak naklonjen mi nije. Pregača točkasta rasprodana li je? Sa zanimanjem pitam, nova li se šije?! Odagnut ću tugu ako spremna nije, jer mi i mini točkasta najbitnije prekrije 😀 D * (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=316720111697918&set=a.316717095031553.64936.316714981698431&type=3&theater & http://malistudiodizajn.wix.com/zanju#!biba)

  19. e ako nesto ne volEm onda su to pregace, rijetko ih nosim (sem na poslu kad imam demonstracije kuhanja).. kod kuce najcesce brisem ruke u neku krpu (eventualno farmerke, hehe).. od ponudjenih mi je zuta nekako najveselija.. tockasta bi bila isto dobra da su neke zivlje boje.. crna mi nije jedna od omiljenih 😉

  20. Tamara

    recept je krasan, a njezin rad i ove fantastične pregačice već dugo pratim, samo naprijed 🙂

  21. Inesica

    Za početak želim izraziti svoje oduševljenje ovim slatkim pregačama, naime u magazinu Dobra hrana 2.prosinca vidjela sam članak pod nazivom “Obucite Veru, Baru ili Jožu” i uz to su bile prikazane Irenine pregače. Pomislila sam kako su ful simpa ,a za oko mi je najviše zapela ona u kutu gore desno, stanovita točkasta Biba. Mislim sve su mi pregače koje Irena izrađuje lijepe, ali ova je baš onako “po mom”. I tako odem ja na stranice malistudiodizajn i vidim da je Biba nedostupna, pa mislim si “mogla sam i pretpostaviti da će biti nedostupna kad se sigurno rasprodala brzinom munje”. I sada čitam ovaj tekst o muffinima, i vidim da je Irena odlučila pokloniti baš tu pregaču Bibu, ajme sreće…. Međutim, nemam facebook profil, pa ne mogu ostaviti komentar preko facebooka i lajkati,ali eto odlučila sam ostaviti ipak komentar (bar na ovaj način) jer sam stvarno ugodno iznenađena dizajnom i ljepotom Ireninih pregača. Pozdrav i sve najbolje u nadolazećim blagdanima!

  22. Meni sve tako simpatične i slatke, al nekako mi je Betina naj naj… stvarno odličan modni detalj u kuhinji… Puno vremena provedem u kuhinji i baš bi voljela da ju osvojim 🙂

  23. Ivana Winnie Božičević

    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=332331423470120&set=a.316717095031553.64936.316714981698431&type=3&theater
    Zato jer bi moj muž mislio da je svaki dan Božić kad bi me gledao u njoj kako kuham 😀

  24. Magda

    Betina i Fani – prelijepe, ne znam koja je ljepša! Kad već moramo to svakodnevno raditi, neka radimo sa stilom…..
    “Vjerujem u ružičasto, vjerujem da je sutra novi dan i vjerujem u čuda!…” Audrey Hepburn

  25. Magda Vrvilo

    Betina i Fani – prelijepe, ne znam koja je ljepša! Kad već moramo to svakodnevno raditi, neka radimo sa stilom…..
    "Vjerujem u ružičasto, vjerujem da je sutra novi dan i vjerujem u čuda!…" Audrey Hepburn

  26. Magda Vrvilo

    Betina i Fani – prelijepe, ne znam koja je ljepša! Kad već moramo to svakodnevno raditi, neka radimo sa stilom…..
    "Vjerujem u ružičasto…….
    ……. vjerujem da je sutra novi dan i vjerujem u čuda!…" Audrey Hepburn

  27. Nives V-š

    želim pregaču Ninu jer izgleda kao mala crna haljina 😀 i da mogu dočekivati goste u pregači a muža isto (samo) u pregači 😀 jedini problem je taj što ju je apsolutna šteta zaflekati a ja se redovito zaflekam u kuhinji….

  28. Nikolina Jakovljevic

    Najljepša mi je pregača Nina 🙂 Baš je lijepa i elegantna, pristaje mi uz ime, a generalno ti duži modeli mi se čine praktičniji inaće se sva zašpricam dok mutim kolače 😀 Ineće mi je Biba baš najseksi, nju možda ne bih nosila za kuhanje hehe xD al nemojte nikome reći 😛

  29. ma sve pregačice su preslatke i simpatične jako jako!!! al meni je najslađa Nada koju nosim kao pregačicu na poslu (teta u vrtiću sam) jer svaki dan razveseli moje male klince i klinceze! a oni svaki dan pronađu neku novu životinjicu na pregačici! a naravno, trebala bi mi jedna pregačica i za kući, a Biba je idealna!! hvala unaprijed! :*

  30. Gledamo moja curka i ja pregace, ugleda ona pregacu Suzi i kaze “Mama, uzmi ovu, ova ima suknjicu koja se okrece” 🙂

  31. Irena Juretic

    Gledamo moja curka i ja pregace, ugleda ona pregacu Suzi i kaze “Mama, uzmi ovu, ova ima suknjicu koja se okrece” 🙂

  32. Ivana Spudić

    ovaj receptić je zakoj, umirem od gladi 😀 najdraža mi je pregača Seve, vedre boje, potiče apetit, budi strast, pali vatru i maštu i dovodi do novih kreativnih, zamamnih i ukusnih jela

  33. Anja Bajt

    Gleda, gledam, pratim BooPie i oči mi ispadnu svaki put kad vidim pregačice jer su mrak :))) Naj mi je Seve, crvena-vatrena, skroz bi pasala uz moje rumene obraze kad mi je vruće u kuhinji 😀 Al mislim da bi i Biba i ja bile najbolje frendice. Ona je baš ono što mi fali da postanem kuharica od glave do pete, da se sav šećer i prosipano brašno sakriju u onim njezinim bijelim točkama, a da moje torte i kolačići zablistaju jer znaju da im je kuharica opremljena do zuba!!! :))) :*

  34. Znam da zvuči čudno ali Biba mi je stvaaaaaaarno najdraža!! Pregledala sam sve a samo nju kriomice škicam danima već što na netu što u ne tako davnom intervjuu za časopis Dobra hrana, baš mi je mljac! Tako chic, tako france.. bojim se da bi uz nju oko struka moja kužina bila još i bolja a to se neće dobro pokazati na mojoj vazi al' neka 🙂

  35. Marija Tortica Perić

    hehe, definitivno ovu s leopard uzorkom! nikad nisam imala hrabrosti nositi ga, ali u kuhinji sam uvijek opuštena i ova pregača je pun pogodak za frrr kuharice 🙂

  36. Kulinarske Razglednice

    Dunja, Dunja, Dunja! Ljubav na prvi pogled! Divna, k'o da je došla ravno iz pedesetih!
    Ma, vidim se u njoj.. NYC, muž radi kao Mad Men a ja po kući šećem sva sređena, frizurica, šminka, s BooPie Dunjom zavezanom preko midi suknje…Imam vremena na pretek, opušteno kuham neku večericu cijeli dan, malo pijuckam vino, a u pozadini svira Be Bop A Lula…

  37. jao koja dilema!
    Teško se odlučiti za samo jednu od toliko divnih pregača, ali eto, najljepša mi je Biba! U njoj se definitivno mogu zamisliti s mikserom u ruci!

  38. Vesna Vranić

    Meni se najviše sviđa Jana, elegantna je i samozatajna ali se lako uvuče pod kožu…

Leave a Comment