Nagrada “Gourmand International” i drugi noviteti

by Ana-Marija

Vrijeme je da se opet aktiviram kad je tipkovnica u pitanju. Svrbe me već lagano prsti, pauza je bila preduga i sad imam onu neku tremu pred početak. Opće je poznato da se to najbolje liječi tako da počneš pa kako bude.

Kuhinje još nema, pojeli nas majstori (ne za objed, nego u financijskom smislu), ali sad barem imamo zidove u koje bi se kuhinjica trebala smjestiti. čak to više neće biti ni kuhinjica jer će imati poštenu radnu plohu od skoro dva metra kojoj se neizmjerno veselim. Imat će i puno dnevnog svjetla.  I mozaik-pločice koje sam vam već pokazala na Facebooku i koje me uvijek iznova razvedre kad ih vidim [nota bene: mišljenja oko pločica su podijeljena – većina ih podržava, a tinejdžeri u užoj i široj familiji izjavili su da sam od stana ‘napravila Aja Sofiju’ i -mrtvi ozbiljni – pitali: ‘To se skida prije nego što dođe kuhinja?’ Ne dam se smesti, smiley-efekt koji na mene imaju ove pločice je jači.]

Ovdje sam se malo zaigrala s filterima pa su boje jače nego u prirodi

Ovaj bivši komad hotelskog plafona čeka da postane polica za sve one stvari s kojima ne znaš kamo i koje obično završe na frižideru

A i jadni Kićo čeka na svoj red

To što nema namještaja ne znači da ne treba biti svijeća.

E, sad. Recepta nema jer ja još ne kuham (što nije ni loše s obzirom na to da me u Pantarulu hrani naš chef + mama + baba + VIP-ova mama) pa je ovo samo mali update.

Najdraže mi je kad me hrane chantilly kremom s voćem

A što je novo?
a) Kuharica What’s Cooking in Dubrovnik dobila je nagradu Gourmand International kao druga najbolja blogerska kuharica na svijetu. (jupiii)  Zvali me da putujem u Kinu, ali zbog gorespomenutih majstora nije bilo moguće. Prvo mjesto je zasluženo osvojio Cenk Sonmezsoy, autor bloga Café Fernando, a treće je mjesto pripalo jednoj švedskoj kuharici (o svemu tome pisali su Journal.hr, Dobra hrana, Slobodna Dalmacija, Dubrovački vjesnik, Dubrovački list i Dubrovniknet, a ovdje se vide sve nominacije i nagrade). Upravo sam maloprije saznala da je u ovom natjecanju u raznim kategorijama sudjelovalo 10.000 kuharica pa ono… Super ? (mada mi je ta brojka malo prebombastična)


b) Takvu nagradu treba proslaviti pa očekujte da i ja vas počastim jednom nagradnom igrom. Coming soon pa držite blog na oku.
c) Odluke o novim počecima se najbolje dokazuju djelima pa sljedeći tjedan očekujte još koji novi post. Čvrsto obećavam.

Plan i program. Pokušat ću ga se držati. Časna riječ.

d) Odgovorila sam na sve komentare koji su se bili nagomilali (od te vam vijesti neće otpasti vilica, ali morala sam je spomenuti)

e) Od rane jeseni možete očekivati da ćemo se puno više družiti. Detalji uskoro.

You may also like

2 komentara

Zuba 29/06/2015 - 0:09

Čestitam na nagradi! 🙂

Reply
anamarija 29/06/2015 - 17:49

Hvala puno 🙂

Reply

Leave a Comment